Author Topic: Outbound calls not logging to QM  (Read 3480 times)

Red_Dragon_X

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
    • View Profile
Outbound calls not logging to QM
« on: March 18, 2010, 18:42:50 »
This is my first venture into the outbound world of QM. Even though the pre-packaged scripts look very simple to configure, i must not have done something properlly. I have hardcoded everything except the agent number for testing purposes and still cannot get outbound calls to show up in my reports. Here is my outbound section in extensions.conf:
Code: [Select]
[outbound-dial]
exten => _9X.,1,Set(QDIALER_QUEUE=q-555)
exten => _9X.,n,Set(QDIALER_NUMBER=${EXTEN:1})
exten => _9X.,n,Set(QDIALER_AGENT=SIP/${CALLERID(name)})
exten => _9X.,n,Set(QDIALER_CHANNEL=DAHDI/g1/${QDIALER_NUMBER})
exten => _9X.,n,Set(QueueName=Outbound)
;exten => _9X.,n,MixMonitor(Q-${QDIALER_QUEUE}-${UNIQUEID}.WAV,b,)
exten => _9X.,n,Goto(qm-queuedial,s,1)

[qm-queuedial]
exten => s,1,NoOp( "Outbound call - A:${QDIALER_AGENT} N:${QDIALER_NUMBER} Q:${QDIALER_QUEUE} Ch:${QDIALER_CHANNEL}" )
exten => s,n,Set(CDR(accountcode)=QDIALAGI)
exten => s,n,Set(ST=${EPOCH})
exten => s,n,Set(GM=QDV-${QDIALER_AGENT})
exten => s,n,Set(GLOBAL(${GM})=U)
exten => s,n,Set(GLOBAL(${GM}ans)=0)
exten => s,n,Macro(queuelog,${ST},${UNIQUEID},${QDIALER_QUEUE},${QDIALER_AGENT},CALLOUTBOUND,,${QDIALER_NUMBER})
exten => s,n,Dial(${QDIALER_CHANNEL},300,gM(queuedial-answer^${UNIQUEID}^${GM}^${QDIALER_QUEUE}^${QDIALER_AGENT}^${ST}))
exten => s,n,Set(CAUSECOMPLETE=${IF($["${DIALSTATUS}" = "ANSWER"]?C)})

; Trapping call termination here
exten => h,1,NoOp( "Call exiting: status ${GLOBAL(${GM})} answered at: ${GLOBAL(${GM}ans)} DS: ${DIALSTATUS}"  )
exten => h,n,Goto(case-${GLOBAL(${GM})})
exten => h,n,Hangup()

; Call unanswered
exten => h,n(case-U),Set(WT=$[${EPOCH} - ${ST}])
exten => h,n,Macro(queuelog,${EPOCH},${UNIQUEID},${QDIALER_QUEUE},${QDIALER_AGENT},ABANDON,1,1,${WT})
exten => h,n,Hangup()

; call answered: agent/callee hung
exten => h,n(case-A)i,Set(COMPLETE=${IF($["${CAUSECOMPLETE}" = "C"]?COMPLETECALLER:COMPLETEAGENT)})
exten => h,n,Set(WT=$[${GLOBAL(${GM}ans)} - ${ST}])
exten => h,n,Set(CT=$[${EPOCH} - ${GLOBAL(${GM}ans)}])
exten => h,n,Macro(queuelog,${EPOCH},${UNIQUEID},${QDIALER_QUEUE},${QDIALER_AGENT},${COMPLETE},${WT},${CT})
exten => h,n,Hangup()

[macro-queuedial-answer]
exten => s,1,NoOp("Macro: queuedial-answer UID:${ARG1} GR:${ARG2} Q:${ARG3} A:${ARG4} E:${ARG5}")
exten => s,n,Set(NOW=${EPOCH})
exten => s,n,Set(WD=$[${NOW} - ${ARG5}])
exten => s,n,Macro(queuelog,${NOW},${ARG1},${ARG3},${ARG4},CONNECT,${WD})
exten => s,n,Set(GLOBAL(${ARG2})=A)
exten => s,n,Set(GLOBAL(${ARG2}ans)=${NOW})
exten => s,n,NoOp("Macro queuedial-answer terminating" )

[macro-queuelog]
exten => s,1,QueueLog(${ARG3},${ARG2},${ARG4},${ARG5},${ARG6}|${ARG7}|${ARG8})

the only thing that i made adjustments to, were in the [outbound-dial] context.
According to the Asterisk CLI, it seems to me that everything is going as planned ... but still no calls are showing as proccessed in the outbound queue reports in QM. Here is the CLI output from Asterisk:

Code: [Select]
-- Executing [914805551234@outbound-dial:1] Set("SIP/7010-095fab78", "QDIALER_QUEUE=q-555") in new stack
    -- Executing [914805551234@outbound-dial:2] Set("SIP/7010-095fab78", "QDIALER_NUMBER=14805551234") in new stack
    -- Executing [914805551234@outbound-dial:3] Set("SIP/7010-095fab78", "QDIALER_AGENT=SIP/7010") in new stack
    -- Executing [914805551234@outbound-dial:4] Set("SIP/7010-095fab78", "QDIALER_CHANNEL=DAHDI/g1/14805551234") in new stack
    -- Executing [914805551234@outbound-dial:5] Set("SIP/7010-095fab78", "QueueName=Outbound") in new stack
    -- Executing [914805551234@outbound-dial:6] Goto("SIP/7010-095fab78", "qm-queuedial|s|1") in new stack
    -- Goto (qm-queuedial,s,1)
    -- Executing [s@qm-queuedial:1] NoOp("SIP/7010-095fab78", " "Outbound call - A:SIP/7010 N:14805551234 Q:q-555 Ch:DAHDI/g1/14805551234" ") in new stack
    -- Executing [s@qm-queuedial:2] Set("SIP/7010-095fab78", "CDR(accountcode)=QDIALAGI") in new stack
    -- Executing [s@qm-queuedial:3] Set("SIP/7010-095fab78", "ST=1268931282") in new stack
    -- Executing [s@qm-queuedial:4] Set("SIP/7010-095fab78", "GM=QDV-SIP/7010") in new stack
    -- Executing [s@qm-queuedial:5] Set("SIP/7010-095fab78", "GLOBAL(QDV-SIP/7010)=U") in new stack
  == Setting global variable 'QDV-SIP/7010' to 'U'
    -- Executing [s@qm-queuedial:6] Set("SIP/7010-095fab78", "GLOBAL(QDV-SIP/7010ans)=0") in new stack
  == Setting global variable 'QDV-SIP/7010ans' to '0'
    -- Executing [s@qm-queuedial:7] Macro("SIP/7010-095fab78", "queuelog|1268931282|1268931282.3308|q-555|SIP/7010|CALLOUTBOUND||14805551234") in new stack
    -- Executing [s@macro-queuelog:1] QueueLog("SIP/7010-095fab78", "q-555|1268931282.3308|SIP/7010|CALLOUTBOUND||14805551234|") in new stack
    -- Executing [s@qm-queuedial:8] Dial("SIP/7010-095fab78", "DAHDI/g1/14805551234|300|gM(queuedial-answer^1268931282.3308^QDV-SIP/7010^q-555^SIP/7010^1268931282)") in new stack
    -- Requested transfer capability: 0x00 - SPEECH
    -- Called g1/14805551234
    -- DAHDI/1-1 is proceeding passing it to SIP/7010-095fab78
    -- DAHDI/1-1 is making progress passing it to SIP/7010-095fab78
    -- DAHDI/1-1 is making progress passing it to SIP/7010-095fab78
 -- DAHDI/1-1 answered SIP/7010-095fab78
    -- Executing [s@macro-queuedial-answer:1] NoOp("DAHDI/1-1", ""Macro: queuedial-answer UID:1268931282.3308 GR:QDV-SIP/7010 Q:q-555 A:SIP/7010 E:1268931282"") in new stack
    -- Executing [s@macro-queuedial-answer:2] Set("DAHDI/1-1", "NOW=1268931296") in new stack
    -- Executing [s@macro-queuedial-answer:3] Set("DAHDI/1-1", "WD=14") in new stack
    -- Executing [s@macro-queuedial-answer:4] Macro("DAHDI/1-1", "queuelog|1268931296|1268931282.3308|q-555|SIP/7010|CONNECT|14") in new stack
    -- Executing [s@macro-queuelog:1] QueueLog("DAHDI/1-1", "q-555|1268931282.3308|SIP/7010|CONNECT|14||") in new stack
    -- Executing [s@macro-queuedial-answer:5] Set("DAHDI/1-1", "GLOBAL(QDV-SIP/7010)=A") in new stack
  == Setting global variable 'QDV-SIP/7010' to 'A'
    -- Executing [s@macro-queuedial-answer:6] Set("DAHDI/1-1", "GLOBAL(QDV-SIP/7010ans)=1268931296") in new stack
  == Setting global variable 'QDV-SIP/7010ans' to '1268931296'
    -- Executing [s@macro-queuedial-answer:7] NoOp("DAHDI/1-1", ""Macro queuedial-answer terminating" ") in new stack

Anyone have any ideas or suggestions ?

QueueMetrics

  • Loway
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2999
  • Karma: 39
    • View Profile
    • QueueMetrics
Re: Outbound calls not logging to QM
« Reply #1 on: March 22, 2010, 10:34:32 »
This looks correct.
Did you define a queue "q-555" in QueueMetrics to report on your outbound activities?

Red_Dragon_X

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Outbound calls not logging to QM
« Reply #2 on: March 22, 2010, 19:43:02 »
No i dont have that setup in queuemetrics! lol. i dont even know why i didnt think of that. i set the QueueName varibale as "Outbound" which is the test queue i setup for testing. i didnt really even know what that q-555 was! i apologize for my retardism ... but everthing is working properly now !!

Thanks!

QueueMetrics

  • Loway
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2999
  • Karma: 39
    • View Profile
    • QueueMetrics
Re: Outbound calls not logging to QM
« Reply #3 on: March 23, 2010, 15:33:10 »
 ;D