Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - gopal2k

Pages: [1] 2 3 4
1
Hi Team,

We are using Asterisk 11.2.x and Queuemetrics 12.10. Around 20 to 25 agents on call, all of sudden we are experiencing an issue where the agents device status is not changing in Asterisk, and when we check in the queuemetrics dashboard the call is hitting the same agent who is already on call. We did restarted qloaderd too, but still we face the same issue, And the hardware what we have for Asterisk is octa core with 16 GB RAM and for Queuemetrics same type of server. Can you lighten up here...what else to check.

Thanks.

2
Running QueueMetrics / Re: Queuemetrics with FreePBX
« on: April 05, 2016, 06:30:42 »
Yes I do login to the queue from the QM Agent's page, by clicking the arrow button.

Regards
Gopal.

3
Running QueueMetrics / Re: Queuemetrics with FreePBX
« on: April 04, 2016, 07:20:23 »
I understand this, but I tried to have a eyebeam softphone as agent phone, and removed the webphone credentials under agents menu in QM.

What happens is when there is a call, the call information is supposed to show up in the Agent's QM page, which is not showing in the call status information. Whereas I have the old version of QM 13.x which is showing up the call status information when the agent is on call.

Thanks.

4
Running QueueMetrics / Queuemetrics with FreePBX
« on: March 31, 2016, 15:11:49 »
Am using FreePBX STABLE 6.12.65 - Asterisk 11.19 and using Queuemetrics 15.10.6 by following this URL - https://github.com/Loway/QueueMetricsHowTos/blob/master/AgentPage_WebRTC_FreePBX.md

Some observations
1. After logging in as agent/101, when we dial the queue number, the call lands to the webrtc webphone, upon answering the caller-id still hearing MoH, basically the call is not answering even though it answered in the webphone.

2. Instead of webphone if i use softphone and remove the webphone username and password from the agent settings, the call getting established, but the call information not showing in the agents page. Even in realtime page the "Agents currently logged in:" i can see two entries one for the softphone and the other one for the agent login.

Note: Am using Queuemetrics 13 version for my production which is working fine without webRTC and this is without freePBX, just Asterisk 11.3.0.

So worried using or upgrading to Queuemetrics 15.

Regards.

5
Its a late reply, but if you are using MixMonitor then you can use this "Set(AUDIOHOOK_INHERIT(MixMonitor)=yes)" after Mix Monitor line, this will have the recording even the call is transferred internally. For me it works.

Regards,
Gopal.

6
Running QueueMetrics / Agent Priority
« on: May 22, 2015, 15:16:05 »
Hi, I would like to set the agent priority, and the same is configured, which I can see that  with prioritylabel 'W' and prioritynum '1' but still the calls are getting routed even though there are free agents.

We have multiple queues, and this agent is part of multiple queue, in all queues the agent is in wrap mode also in queues.conf I have configured the last shared call as yes.

Any suggestions would be appreciated.

Regards,
Gopal.

7
Running QueueMetrics / Re: Icon Agent Page Not Working
« on: January 26, 2015, 20:54:35 »
Am able to see the Icon page. But for the Softphone menu its grayed out. Do make it work, I guess I have to enable webrtc in my Asterisk server right? Please correct me if am wrong.

Thanks.

8
Running QueueMetrics / Re: Icon Agent Page Not Working
« on: January 26, 2015, 20:50:12 »
Sorry for my delayed reply. Yes I upgraded from old version. So I have to add this KEY "NEWAGENTPAGE" ?

Regards

9
Running QueueMetrics / Re: Ringnoanswer on real time page
« on: December 28, 2014, 07:13:53 »
Yes, I see this, its DEVICE STATE issue, its not changing when the call is answered, it supposed to change as Inuse, but it still shows as Ring+Inuse, and thats the reason the second call is coming to the same endpoint.


10
Running QueueMetrics / Re: Icon Agent Page Not Working
« on: December 28, 2014, 07:11:32 »
Hi,

am using Asterisk 11 with Queuemetrics 14.06.2, and while logging in as Agent, am not able to see the Icon page. Is there any special URL I have to use to see the Icon page. The browser I tested with both Chrome and Firefox latest version.

Thanks in advance.

Regards.

11
Running QueueMetrics / Re: Ringnoanswer on real time page
« on: December 19, 2014, 20:30:25 »
Hi,

joinempty = yes, is one of the parameter available in queues.conf. Check this link - http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+config+queues.conf

Moreover, this helped little bit, its not completely solved for me as well.

Basically the device state is not changing once the call is answered, basically it supposed to be Inuse after the call is answered but at some point of time, even call is answered the state change to 7 which is Ring+Inuse, so the call is keep coming in the real time page.

Regards,
Gopal

12
Running QueueMetrics / Re: Ringnoanswer on real time page
« on: December 16, 2014, 14:10:22 »
Hi,

I have the rrmemory as ring strategy and ringinuse=no.

When I did a log check I found the device state was not update properly, not sure whether its a bug in Asterisk.

For now, I just added joinempty=inuse, post to this I don't see any issue sofar. Let me monitor for few more day.

Regards

13
Running QueueMetrics / Ringnoanswer on real time page
« on: December 12, 2014, 20:25:42 »
Randomly in real time page, am seeing new calls are ringing to same agent who is already on a call. It shows with a small phone ringing icon at the end of the agent name. 

Regards.


14
Running QueueMetrics / Re: Display custom value in Agent Page
« on: November 10, 2014, 13:52:18 »
With small changes am able to achieve what I want. Actually the information are coming in UUI via SIP header, I extracted and configured that ID as callerid via AGI and it got displayed in Queuemetrics Agent's page.

Regards.

15
Running QueueMetrics / Re: Display custom value in Agent Page
« on: November 07, 2014, 17:50:07 »
ACtually the setup is like this.

1. The customer code will get captured in a IVR, where we don't have control for that IVR.
2. That code will get transferred to my Asterisk PBX via SIP trunk.
3. I need to extract that value, and push to the agent where the call is getting popup.
4. Post this, agent manually copy this code and key in a separate CRM and get the relevant information, and the CRM also not in our control, just a web based CRM, all we have is only login information.

Thanks.

Pages: [1] 2 3 4